Категорія
Новини
Дата

Nissan призупиняє роботу свого заводу в Петербурзі через затримку з поставками деталей

Автовиробник Nissan призупинить роботу свого російського заводу в Санкт-Петербурзі з 10 березня у звʼязку із затримками деталей. Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на лист компанії клієнтам та партнерам від 3 березня. Представник компанії не підтвердив і не спростував виданню цю інформацію.

Головні факти:

  • Nissan найближчим часом підніме ціни на весь модельний ряд у РФ.
  • Також компанія призупинила продажі корпоративним клієнтам до подальшого повідомлення. Ціни на запчастини та аксесуари також переглянуть.

Контекст:

2 березня офіційний медіаресурс Nissan в РФ повідомляв про призупинення постачання Nissan Pathfinder до Росії. Тоді ж у компанії не виключали припинення виробництва на заводі в Санкт-Петербурзі.

Петербурзький завод Nissan за підсумками 2021 року випустив 45 040 автомобілів, що на 17% більше у порівнянні з попереднім роком. З листопада минулого року підприємство працює у дві зміни. Чисельність працівників заводу становить близько 2000 осіб.

У компанії також заявили про створення фонду на 2,5 млн євро для підтримки постраждалих в Україні. Nissan пожертвує 1 млн євро через фонд Червоному Хресту та іншим некомерційним організаціям.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні