Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» і Дія.Бізнес запускають безкоштовну логістичну допомогу з релокації бізнесу

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді оголошує старт спільного проєкту з «Новою поштою» щодо логістичної допомоги бізнесу в перевезенні обладнання чи продукції під час релокації, йдеться у повідомленні НП.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Одна юридична особа зможе отримати до 10 000 грн на свої потреби в логістиці.
  • Бізнес має змогу отримати пільгові умови перевезення за умови відповідності певним критеріям. Зокрема, бізнес має бути зареєстрованим на територіях, де тривають або тривали активні бойові дії: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Київська, Одеська області.
  • Пільгові умови будуть надаватись тільки з метою релокації бізнесу до інших центральних та західних областей України – перевезення устаткування для виробництва, торгівлі або надання послуг, продукції. Перевезення товарів для їх прямої реалізації кінцевому споживачу в рамках допомоги не допускається.
  • Пріоритет при оцінці заявок надаватиметься МСБ, який займається виробництвом життєво необхідних товарів і послуг або надає допомогу для громадян України та Збройних Сил України. 
  • Кошти «Нова пошта» виділяє через бали в межах програми Сталого партнерства центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді, який є розпорядником цих балів і здійснює їх розподіл між заявниками. Повний перелік критеріїв за посиланням
  • Заявки будуть опрацьовувати представники центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді, які проводитимуть додаткові інтерв’ю з попередньо відібраними підприємствами. Для отримання логістичної допомоги необхідно заповнити онлайн-форму.

Контекст 

Центр підтримки підприємців в Ужгороді був відкритий 15 вересня 2021 року. Це був перший центр Дія.Бізнес, що відкрили на Заході України. Центр Дія.Бізнес в Ужгороді відкрито за підтримки USAID і Nokia на базі Ужгородського національного університету за сприяння Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації. Як і у всіх інших центрах Дія.Бізнес, в ужгородському центрі підприємці можуть отримати консультаційну підтримку, відвідати освітні заходи на тему бізнесу, орендувати простір для проведення заходів, протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації.

На територію Закарпатської області переїхали 305 підприємств з різних куточків країни, що становить майже 50% від усіх релокованих по Україні, повідомив голова ОДА Віктор Микита. 256 компаній вже відновили свою діяльність, 49 – перебувають на стадії переміщення виробничих потужностей. «Регіон в умовах війни став платформою для формування нового ІТ-кластера країни та сформував кейс у більш ніж 100 релокованих компаній інформаційних технологій та 30 000 спеціалістів цієї галузі економіки», – зазначив Микита.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні