Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» планує облаштувати термінали капсулами від обстрілів – Климов

1 хв читання

Компанія «Нова пошта» перегляне режим роботи терміналів у прифронтових регіонах і планує облаштувати у них так звані капсули безпеки. Про це в інтервʼю виданню «Бабель» сказав співвласник компанії Вячеслав Климов після трагедії на харківському терміналі.

Ключові факти

  • «Не можу зараз сказати, що саме ми вирішили, але в режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів», – сказав Вячеслав Климов
  • За його словами, також компанія розглядає можливість зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. «Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття», – пояснив він. 
  • Климов зазначив, що у компанії вже є певний досвід – у Харкові та Миколаєві вже є подібні капсули у відділеннях «Нової пошти»
  • «У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів», – додав співвласник компанії.
  • Климов також наголосив, що компанія буде ретельніше контролювати, щоб під час повітряної тривоги відділення не працювали, «особливо в містах, до яких швидко долітають балістичні ракети».

Контекст

21 жовтня ввечері РФ вдарила ракетою по харківському терміналу «Нової пошти». Загинули шестеро людей, ще 16 отримали поранення. Семеро постраждалих наразі у важкому стані, пʼятеро з них – у реанімації. Стан двох поранених залишається вкрай важким, вони підʼєднані до апаратів ШВЛ.

За даними ДСНС, у результаті удару сталася значна руйнація будівлі термінала, пошкоджені сім вантажних автомобілів та два напівпричепи. Також на обʼєкті сталася пожежа на площі близько 300 кв. м.

Харківський термінал «Нової пошти» – ХАІ («Харків. Автоматизація. Інновації») – четвертий інноваційний термінал компанії та перший – на Сході України. Площа термінала – понад 19 000 кв. м. Він оснащений автоматизованим обладнанням нідерландської компанії Vanderlande, яке здатне обробляти 8500 посилок на годину. Загальна потужність – близько 20 000 посилок за годину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні