Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» планує облаштувати термінали капсулами від обстрілів – Климов

Компанія «Нова пошта» перегляне режим роботи терміналів у прифронтових регіонах і планує облаштувати у них так звані капсули безпеки. Про це в інтервʼю виданню «Бабель» сказав співвласник компанії Вячеслав Климов після трагедії на харківському терміналі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Не можу зараз сказати, що саме ми вирішили, але в режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів», – сказав Вячеслав Климов
  • За його словами, також компанія розглядає можливість зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. «Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття», – пояснив він. 
  • Климов зазначив, що у компанії вже є певний досвід – у Харкові та Миколаєві вже є подібні капсули у відділеннях «Нової пошти»
  • «У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів», – додав співвласник компанії.
  • Климов також наголосив, що компанія буде ретельніше контролювати, щоб під час повітряної тривоги відділення не працювали, «особливо в містах, до яких швидко долітають балістичні ракети».

Контекст

21 жовтня ввечері РФ вдарила ракетою по харківському терміналу «Нової пошти». Загинули шестеро людей, ще 16 отримали поранення. Семеро постраждалих наразі у важкому стані, пʼятеро з них – у реанімації. Стан двох поранених залишається вкрай важким, вони підʼєднані до апаратів ШВЛ.

За даними ДСНС, у результаті удару сталася значна руйнація будівлі термінала, пошкоджені сім вантажних автомобілів та два напівпричепи. Також на обʼєкті сталася пожежа на площі близько 300 кв. м.

Харківський термінал «Нової пошти» – ХАІ («Харків. Автоматизація. Інновації») – четвертий інноваційний термінал компанії та перший – на Сході України. Площа термінала – понад 19 000 кв. м. Він оснащений автоматизованим обладнанням нідерландської компанії Vanderlande, яке здатне обробляти 8500 посилок на годину. Загальна потужність – близько 20 000 посилок за годину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні