Категорія
Новини
Дата

Нові санкції США: оборонні підприємства, експорт високотехнологічних товарів та технологій для нафтовидобувної промисловості

Білий дім оголосив новий список санкцій проти Росії та Білорусі у відповідь на військову агресію проти України.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головна мета нових обмежень — послабити оборонний сектор Росії та її військову міць на довгі роки, націлитись на найважливіші джерела багатства РФ та заборонити російським авіакомпаніям літати у повітряний простір США, йдеться у заяві.

Вводяться такі санкції:

  • Міністерство торгівлі США поширить сувору політику експортного контролю, встановлену для Росії, на Білорусь. Буде перекрито імпорт високотехнологічних товарів до Білорусі. Це допоможе зупинити імпорт технологій та програмного забезпечення через Білорусь до Росії, що, у свою чергу, знизить здатність країн підтримувати військову агресію.
  • Блокуючі санкції щодо 22 російських оборонних підприємств, що виробляють бойові літаки, машини, системи радіоелектронної боротьби, ракети та безпілотні літальні апарати для російських збройних сил. Це спричинить значні витрати для російських компаній, що займаються розробкою та виробництвом зброї.
  • Буде введено заходи експортного контролю на обладнання з видобутку та переробки нафти та газу. Це ключове джерело доходів, яке підтримує російських військових. Мета – з часом погіршити статус Росії як провідного постачальника енергії.
  • Військовий, аерокосмічний, морський та високотехнологічний сектори РФ не отримають американські технологічні товари та технології. Мета — переслідування організацій, які брали участь, вносили свій внесок або іншим чином підтримували російські та білоруські служби безпеки, військовий та оборонний сектори та/або військові та оборонні дослідження і розробки.
  • Заборона російським літакам входити та використовувати внутрішній повітряний простір США. Американський повітряний простір закритий для всіх російських рейсів — як пасажирських, так і вантажних — що ще більше ізолює Росію і створить додатковий тиск на її економіку. Під санкції підпадають усі повітряні судна, сертифіковані, експлуатовані, зареєстровані або контрольовані будь-якою особою, повʼязаною з Росією.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні