Категорія
Новини
Дата

«Митний безвіз» із ЄС, Австралією, ОАЕ та Японією. Свириденко розповіла про розширення зон вільної торгівлі для України

1 хв читання

Міністерство економіки працює над розширення митного безвізу для українських підприємців. Україна планує підписати митний безвіз із Обʼєднаними арабськими еміратами (ОАЕ) та розраховує на продовження дії безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС), Великою Британією й Канадою. Про це під час Саміту експортерів від Forbes розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко

Ключові факти:

  • «ЄС фактично вже прийняли рішення про продовження безмитної торгівлі, – зазначила Свириденко. – Наша задача, щоб так співпраця тривала до моменту повноцінного вступу України до ЄС», додає міністерка економіки.
  • За її словами, у квітні 2023 року Україна має підписати договір про зону вільної торгівлі з ОАЕ. Також у планах приєднання до «Угоди про транстихоокеанське партнерство» (CPTPP). «Це відкриє можливість вільної торгівлі з країнами, де ще не діє «митний безвіз», наприклад Японія, Нова Зеландія, Австралія», – каже Свириденко. 
  • Уряд також сподівається на продовження зернової угоди. «Думаємо, це продовження буде», – зазначила Свириденко. 

Контекст 

Україна має митний безвіз із 35 країнами Європи, а також Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном і Швейцарією.

Матеріали по темі

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні