Категорія
Новини
Дата

«Митний безвіз» із ЄС, Австралією, ОАЕ та Японією. Свириденко розповіла про розширення зон вільної торгівлі для України

Міністерство економіки працює над розширення митного безвізу для українських підприємців. Україна планує підписати митний безвіз із Обʼєднаними арабськими еміратами (ОАЕ) та розраховує на продовження дії безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС), Великою Британією й Канадою. Про це під час Саміту експортерів від Forbes розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «ЄС фактично вже прийняли рішення про продовження безмитної торгівлі, – зазначила Свириденко. – Наша задача, щоб так співпраця тривала до моменту повноцінного вступу України до ЄС», додає міністерка економіки.
  • За її словами, у квітні 2023 року Україна має підписати договір про зону вільної торгівлі з ОАЕ. Також у планах приєднання до «Угоди про транстихоокеанське партнерство» (CPTPP). «Це відкриє можливість вільної торгівлі з країнами, де ще не діє «митний безвіз», наприклад Японія, Нова Зеландія, Австралія», – каже Свириденко. 
  • Уряд також сподівається на продовження зернової угоди. «Думаємо, це продовження буде», – зазначила Свириденко. 

Контекст 

Україна має митний безвіз із 35 країнами Європи, а також Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном і Швейцарією.

Матеріали по темі

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні