Категорія
Новини
Дата

Освітня платформа Coursera призупиняє діяльність у Росії і видаляє створений росіянами контент

Освітня платформа Coursera зупиняє діяльність у Росії. Весь створений росіянами контент буде видалено найближчим часом, повідомляється в блозі компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Основні факти:

  • Джефф Маджіонкалда, генеральний директор Coursera: «Coursera вважає, що навчання є джерелом людського прогресу, і ми прагнемо того, щоб учні в усьому світі мали доступ до освіти найвищої якості, проте ми не підтримуватимемо фінансову чи репутаційну вигоду російських викладачів або навчальних закладів на Coursera, поки відбувається ця трагедія».
  • Компанія закриває доступ до всього контенту від російських університетів та галузевих партнерів.
  • Контент від російських партнерів більше не буде доступним на платформі Coursera для нових відвідувачів.
  • Російські учні не зможуть записатися на платні курси.

Контекст:

Натомість компанія заявила про розширення підтримки Україні. Зокрема вона співпрацює з Міністерством освіти і науки України, щоб запропонувати Coursera for Campus безоплатно всім українським вищим навчальним закладам та їхнім студентам. Університети та коледжі в Україні можуть зареєструватися, щоб надати всім зарахованим студентам доступ до більш ніж 5200 курсів та 2200 проєктів з покроковими інструкціями від провідних університетів та галузевих партнерів Coursera.

Окрема програма розрахована для біженців — Coursera for Refugees — доступна безкоштовно для некомерційних організацій у всьому світі, зокрема для тих, хто активно працює на підтримку українських біженців, таких як Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародний комітет порятунку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні