Категорія
Новини
Дата

Отримувачі грантів за програмою «Власна справа» сплатили 3 млрд грн податків

1 хв читання

За понад два роки дії програми «Власна справа» її переможцями стали 19 500 українців, в їхній бізнес держава інвестує 4,7 млрд грн. 3 млрд грн отримувачі грантів вже повернули до бюджету через сплачені податки та збори. Про це розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Фінансова підтримка держави допоможе створити близько 37 000 робочих місць в різних галузях, зазначила Бережна.
  • За підсумками шістнадцятої хвилі визначені ще 392 переможці програми. Вони отримають гранти на започаткування або розвиток бізнесу на 98 млн грн. 
  • Серед отримувачів мікрогрантів шістнадцятої хвилі 59% жінок, 32% чоловіків та 9% юридичних осіб. 
  • Понад 70% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської (46), Харківської (35), Івано-Франківської (32), Київської (29), Рівненської (24) областей, а також Києва (36). 
  • Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 
  • Найпопулярніші сфери: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 122 особи; переробна промисловість – 66 осіб; тимчасове розміщування й організація харчування – 57 осіб.

Контекст

За грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обовʼязковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Урядовий проєкт єРобота є однією зі складових політики «Зроблено в Україні» та включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд