Категорія
Новини
Дата

Мінекономіки запустило сайт грантової програми «Власна справа»

Мінекономіки запустило сайт про урядову грантову програму «Власна справа», яка діє в межах проєкту «єРобота». Про це повідомила пресслужба міністерства.

Ключові факти

  • На окремій лендінг-сторінці від Мінекономіки зібрані програми й алгоритми отримання гранту, інструкції для заповнення бізнес-плану та поточні результати програми.
  • Цьогоріч держава інвестує в розвиток бізнесу через гранти 3,5 млрд грн, планується видати понад 15 000 грантів на створення чи розвиток бізнесу, зазначила віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Контекст

Проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. 

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

Грантова програма «Власна справа» стартувала у липні 2022 року для підтримки мікро- та малого бізнесу. Наразі понад 14 000 українців стали її переможцями.

За програмою підприємці можуть отримати гранти до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди, послуги маркетингу та реклами, комерційної концесії, лізингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні