Категорія
Новини
Дата

Палата представників США схвалила надання допомоги Україні на $40 млрд. Законопроєкт відправляється до Сенату

Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні на понад $40 млрд. Тепер за нього має проголосувати Сенат. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Палата представників прийняла законопроєкт 368 голосами, проти — 57. Кожен голос «проти» був від республіканців.
  • Тепер документ направляється до Сенату, який, як очікується, швидко його розгляне.
  • «Цей законопроєкт захистить демократію, обмежить російську агресію та зміцнить нашу власну національну безпеку, але головне підтримає Україну», – заявила представниця Демократичної партії Роза ДеЛауро, яка очолює комітет з асигнувань Палати представників, закликаючи підтримати пакет витрат.

Контекст

28 квітня Адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес схвалити фінансування в розмірі $33 млрд для підтримки української армії.

Напередодні Байден виступив із заявою, в якій закликав законодавців ухвалити законопроєкт та подати йому на підпис у найближчі кілька днів. «Ми не можемо дозволити, щоб наші поставки допомоги припинилися, поки ми чекаємо на подальші дії Конгресу», – сказав він.

Уже виділених Вашингтоном коштів на військову допомогу Україні має вистачити майже до кінця місяця, але потрібно, щоб Конгрес США схвалив новий запит, заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

Пакет включає зокрема $6 млрд на допомогу в безпеці, включаючи навчання, обладнання, зброю та підтримку; $8,7 млрд на поповнення запасів американського обладнання, надісланого в Україну; $3,9 млрд на операції Європейського командування.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні