Категорія
Новини
Дата

Парламент хоче націоналізувати російське майно, кошти та бізнес

Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку готує законопроєкт про націоналізацію майна, коштів та бізнесу Росії в Україні. Депутати зареєструють його в четвер 3 березня, підтвердив Forbes голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Депутати працюють над законопроєктом спільно з Міністерством економіки України та іншими центральними органами виконавчої влади.
  • Вони зареєструють його 3 березня, повідомив Forbes Наталуха.
  • Законопроєкт має націоналізувати «майно, об’єкти, кошти та вклади агресора, які знаходяться на території України»

Ключова цитата

«Соромитися в механізмах не варто, як і обмежувати себе», – пояснив Наталуха можливі юридичні механізми націоналізації російських активів та бізнесу.

Контекст

Найбільші російські компанії за період з 23 лютого по 1 березня втратили від 14% до 66% вартості, а загальні статки 30 найбагатших росіян унаслідок вторгнення Росії до України скоротилися на $75,5 млрд, або майже на 20%. Forbes написав, хто із російський компаній та бізнесменів втратив найбільше через війну з Україною.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні