Категорія
Новини
Дата

Philip Morris планує піти з російського ринку до кінця 2022 року

Тютюнова компанія Philip Morris International планує припинити роботу у Росії вже у 2022 році, повідомив в інтерв'ю Bloomberg голова компанії Яцек Ольчак.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія вирішила піти з Росії через складнощі з ланцюжками постачань та фінансовими операціями з банками.
  • «Ми докладаємо всіх зусиль, щоб припинити нашу присутність у Росії, але я не думаю, що це відбудеться протягом наступного кварталу. Я припускаю, що приблизно до кінця року ми зможемо піти з Росії», – заявив Ольчак.
  • Росія для Philip Morris є сьомим за величиною ринком і частка компанії на ньому становить 27%. У 2021 році частка доходу компанії від російського ринку склала 6%.

Контекст

У березні Philip Morris оголосила про зупинення запланованих інвестицій у РФ, включно з усіма запусками нових продуктів, а також комерційні, інноваційні та виробничі інвестиції.

Philip Morris International відкрила перше представництво в Росії у 1992 році, у країні-агресорі працює 3200 співробітників компанії. 

У 2021 році на РФ припадало майже 10% від загального обсягу відвантажень сигарет і тютюну PMI, що нагрівається, і близько 6% від загального чистого виторгу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні