Категорія
Новини
Дата

Платформа МЗС Nazovni з початку війни отримала 319 запитів від українських експортерів – Кулеба

Цифрова платформа сприяння експорту Nazovni допомагає українського бізнесу в умовах воєнного часу. Після 24 лютого було отримано 319 запитів від експортерів, повідомив в інтервʼю Forbes міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Є конкретний позитивний результат – 357 запитів від 93 українських компаній на пошук партнерів за кордоном і вирішення проблемних питань. З них 319 – після 24 лютого. «Тобто є потреба, попит у бізнесу», – наголосив Кулеба. 
  • Після початку повномасштабного вторгнення РФ, важливо було створити максимально сприятливі умови торгівлі для українського бізнесу на зовнішніх ринках, зазначив міністр.
  • «Звідси зʼявилося загальне обнулення ставок з боку ЄС, Великої Британії, Канади та Австралії на всі товари. Ми створили середовище і дали бізнесу один з інструментів, як цим середовищем скористатися», – додав Кулеба. 

Контекст

Nazovni – це цифрова платформа МЗС, створена наприкінці 2021 року, яка відкриває нові експортні можливості для українського бізнесу. Як зазначали в МЗС, платформа надає українським компаніям можливість зручної та ефективної взаємодії з українськими посольствами в світі. 

Отримавши запити бізнесу, посольства конвертують їх в нові зв‘язки та контракти за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні