Категорія
Новини
Дата

Повітряні сили збили за ніч три десятки іранських «шахедів»

На півдні України за ніч знищено 26 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише УП. Повітряне командування «Центр» знищило дев’ять дронів-камікадзе, які було спрямовано для атаки на Київ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Вчора ми повідомляли про 11 дронів-камікадзе, знищених на цьому напрямку. З 03:30 по 7 ранку знищено ще 15 цих дронів. Отже, маємо фактично за ніч 26 знищених Shahed-136 у зоні відповідальності повітряного командування «Південь». За його словами, залучались переважно зенітні ракетні підрозділи, але була й робота винищувачів.
  • У зоні відповідальності повітряного командування «Центр» (північні та центральні регіони країни) зенітними ракетними підрозділами та винищувальною авіацією знищено дев’ять дронів-камікадзе «Shahed-136».
  • Також є дані про бойову роботу протиповітряної оборони Сухопутних військ на цьому напрямку – знищено щонайменше два «шахеди», йдеться у повідомленні. За уточненою інформацією, усі атаки дронів-камікадзе, по столиці зокрема, здійснювались із південного напрямку.

Контекст

Загалом з початку використання ворогом Shahed-136 їх уже знищено 100 на південному напрямку, повідомили в ПвК «Південь».

За оцінкою Повітряних сил, українські військові збивають 75% таких дронів-камікадзе.

Сьогодні вранці в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання по житловому будинку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні