Категорія
Новини
Дата

Повітряні сили збили за ніч три десятки іранських «шахедів»

1 хв читання

На півдні України за ніч знищено 26 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише УП. Повітряне командування «Центр» знищило дев’ять дронів-камікадзе, які було спрямовано для атаки на Київ.

Ключові факти

  • «Вчора ми повідомляли про 11 дронів-камікадзе, знищених на цьому напрямку. З 03:30 по 7 ранку знищено ще 15 цих дронів. Отже, маємо фактично за ніч 26 знищених Shahed-136 у зоні відповідальності повітряного командування «Південь». За його словами, залучались переважно зенітні ракетні підрозділи, але була й робота винищувачів.
  • У зоні відповідальності повітряного командування «Центр» (північні та центральні регіони країни) зенітними ракетними підрозділами та винищувальною авіацією знищено дев’ять дронів-камікадзе «Shahed-136».
  • Також є дані про бойову роботу протиповітряної оборони Сухопутних військ на цьому напрямку – знищено щонайменше два «шахеди», йдеться у повідомленні. За уточненою інформацією, усі атаки дронів-камікадзе, по столиці зокрема, здійснювались із південного напрямку.

Контекст

Загалом з початку використання ворогом Shahed-136 їх уже знищено 100 на південному напрямку, повідомили в ПвК «Південь».

За оцінкою Повітряних сил, українські військові збивають 75% таких дронів-камікадзе.

Сьогодні вранці в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання по житловому будинку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні