Категорія
Новини
Дата

Представники США вирушили у Венесуелу на зустріч із Ніколасом Мадуро. США хоче відокремити Росію від її союзників – The New York Times

Представники США зустрінуться із президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, повідомляє The New York Times. Адміністрація Джо Байдена хоче відокремити Росію від її міжнародних союзників через вторгнення в Україну.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це перший візит на високому рівні після розривання дипломатичних стосунків у 2019. Зустріч пройде у столиці країни Каракас.
  • США хоче донести до диктаторських країн Латинської Америки тезу, що Володимир Путін слабкий союзник, використовуючи нинішню слабкість російської економіки. Крім Венесуели, Нікарагуа і Куба не проголосували за засудження агресії Росії.
  • Джерела The New York Times повідомляють, що Венесуела може стати заміною російським нафті і газу після накладення санкцій.

Контекст

США розірвали дипломатичні відносини із Ніколасом Мадуро та закрили своє посольство у 2019-му, тому що звинувачували Мадуро у фальсифікації виборів. Адміністрація Трампа визнала законним президентом Венесуели опозиційного лідера Хуана Гайдо. Мадуро підтримують Росія, Китай, Туреччина, Іран, Куба і Болівія.

На тлі протистояння триває глибока економічна криза, в результаті якої з країни виїхали понад 4 млн людей. У всіх регіонах Венесуели спостерігається дефіцит харчів та інших товарів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні