Категорія
Новини
Дата

Представники США вирушили у Венесуелу на зустріч із Ніколасом Мадуро. США хоче відокремити Росію від її союзників – The New York Times

1 хв читання

Представники США зустрінуться із президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, повідомляє The New York Times. Адміністрація Джо Байдена хоче відокремити Росію від її міжнародних союзників через вторгнення в Україну.

Ключові факти

  • Це перший візит на високому рівні після розривання дипломатичних стосунків у 2019. Зустріч пройде у столиці країни Каракас.
  • США хоче донести до диктаторських країн Латинської Америки тезу, що Володимир Путін слабкий союзник, використовуючи нинішню слабкість російської економіки. Крім Венесуели, Нікарагуа і Куба не проголосували за засудження агресії Росії.
  • Джерела The New York Times повідомляють, що Венесуела може стати заміною російським нафті і газу після накладення санкцій.

Контекст

США розірвали дипломатичні відносини із Ніколасом Мадуро та закрили своє посольство у 2019-му, тому що звинувачували Мадуро у фальсифікації виборів. Адміністрація Трампа визнала законним президентом Венесуели опозиційного лідера Хуана Гайдо. Мадуро підтримують Росія, Китай, Туреччина, Іран, Куба і Болівія.

На тлі протистояння триває глибока економічна криза, в результаті якої з країни виїхали понад 4 млн людей. У всіх регіонах Венесуели спостерігається дефіцит харчів та інших товарів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні