Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк відстояв у суді будівлю головного офісу в Дніпрі вартістю 152 млн грн

1 хв читання

Державний ПриватБанк виграв апеляцію і підтвердив законність права власності на будівлю головного офісу в Дніпрі. Про це йдеться на сайті банку.

Ключові факти

  • «Це дуже важлива перемога ПриватБанку ціною 152 млн грн в апеляційному суді, рішення якого набирає законну силу негайно після проголошення, що матиме значення для багатьох подібних судових спорів, повʼязаних із колишніми власниками та екстопменеджментом банку», – цитує пресслужба слова Олега Лазовського, керівника напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства.

Контекст

У листопаді 2020 року ТОВ «Океанмаш» виграло в суді право на офісне приміщення ПриватБанку в Дніпрі, що перейшло у власність банку в серпні 2016 року, щоб погасити заборгованість за кредитом особи, пов’язаної з колишніми власниками банку. Уряд 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Генпрокуратура в 2017 році встановила, що колишнє керівництво ПриватБанку отримувало рефінансування від Національного банку України й видавало кредити на неринкових та заздалегідь невигідних для банку умовах пов’язаним із ним компаніям. Компанія «Океанмаш» була одним із позичальників ПриватБанку та його поручителем по кредитах рефінансування НБУ.

Навесні 2019-го ПриватБанк повністю погасив борги перед НБУ з рефінансу, сплативши 7,5 млрд грн. Банк повернув регулятору гроші трьома траншами – в кінці лютого, березня і квітня.

Компанія «Океанмаш» фігурувала в матеріалах Генпрокуратури, яка розслідувала кредитування банком повʼязаних з ексвласниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим підприємств. Після цього НБУ відкликав свої позови до поручителя про стягнення майна. У 2020-му директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що збитки у справі ПриватБанку складають близько 100 млрд грн.

У 2019–2020 роках працівники Нікопольського заводу феросплавів Ігоря Коломойського постійно блокували головний офіс ПриватБанку в Дніпрі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні