Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк відстояв у суді будівлю головного офісу в Дніпрі вартістю 152 млн грн

Державний ПриватБанк виграв апеляцію і підтвердив законність права власності на будівлю головного офісу в Дніпрі. Про це йдеться на сайті банку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Це дуже важлива перемога ПриватБанку ціною 152 млн грн в апеляційному суді, рішення якого набирає законну силу негайно після проголошення, що матиме значення для багатьох подібних судових спорів, повʼязаних із колишніми власниками та екстопменеджментом банку», – цитує пресслужба слова Олега Лазовського, керівника напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства.

Контекст

У листопаді 2020 року ТОВ «Океанмаш» виграло в суді право на офісне приміщення ПриватБанку в Дніпрі, що перейшло у власність банку в серпні 2016 року, щоб погасити заборгованість за кредитом особи, пов’язаної з колишніми власниками банку. Уряд 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Генпрокуратура в 2017 році встановила, що колишнє керівництво ПриватБанку отримувало рефінансування від Національного банку України й видавало кредити на неринкових та заздалегідь невигідних для банку умовах пов’язаним із ним компаніям. Компанія «Океанмаш» була одним із позичальників ПриватБанку та його поручителем по кредитах рефінансування НБУ.

Навесні 2019-го ПриватБанк повністю погасив борги перед НБУ з рефінансу, сплативши 7,5 млрд грн. Банк повернув регулятору гроші трьома траншами – в кінці лютого, березня і квітня.

Компанія «Океанмаш» фігурувала в матеріалах Генпрокуратури, яка розслідувала кредитування банком повʼязаних з ексвласниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим підприємств. Після цього НБУ відкликав свої позови до поручителя про стягнення майна. У 2020-му директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що збитки у справі ПриватБанку складають близько 100 млрд грн.

У 2019–2020 роках працівники Нікопольського заводу феросплавів Ігоря Коломойського постійно блокували головний офіс ПриватБанку в Дніпрі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні