Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк вирішив залишити діючі тарифи на еквайринг

Держаний ПриватБанк залишає діючі тарифи на еквайринг, попри підвищення міжнародними платіжними системами ставки interchange з 1 липня 2023 року, йдеться у повідомленні пресслужби банку. 

Ключові факти

  • ПриватБанк залишає діючі пільгові тарифи на прийом безготівкової оплати картками для торговельних підприємств, зазначається у повідомленні.
  • За непростих умов роботи бізнесу в умовах війни банк продовжує підтримувати рітейл та залишає тарифи на еквайринг на поточному рівні, заявив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв.  
  • З початку липня для клієнтів ПриватБанку надалі діятиме базовий тариф за прийом платежів з карток на рівні 1,3%.
  • «Збереження пільгового тарифу непросте для банку рішення, проте для нас соціальна відповідальність та підтримка українського бізнесу є головним пріоритетом», – наголосив Заіграєв.
  • Він запропонував підтримати ініціативу і з боку міжнародних платіжних систем MasterCard і Visa та скасувати підвищення ставки інтерчейндж з 1 липня 2023 року, «яке змушує банки збільшувати тарифи».

Контекст

З 1 липня в Україні, ймовірно, на третину зросте ключова для карткових розрахунків комісія interchange, яку банк, що обслуговує торгову точку, платить банку-емітенту картки. Нині вона становить 0,7% від суми кожної транзакції. Про підвищення до 0,9% 26 червня домовилися банки та міжнародні платіжні системи (МПС), писав раніше Forbes.

Це довгоочікувана новина для банкірів та небажаний розвиток подій для ритейлу. З одного боку, за рахунок цих комісій банки фінансують видатки на обслуговування та апгрейди мереж терміналів. З іншого – від interchange залежать і комісії, які торговці сплачують банкам за кожну безготівкову операцію. Після підвищення ці тарифи також зростуть, що може вплинути на роздрібні ціни, очікує гендиректор Асоціації ритейлерів Андрій Жук.

Ритейл пропонує заморозити interchange на 0,7% до кінця війни. Однак банкіри кажуть, що у такому разі вже їм доведеться здорожчувати вартість послуг для кінцевих клієнтів та, зокрема, вводити комісії за обслуговування карток. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні