Категорія
Новини
Дата

«Проганяйте їх». Зеленський закликав українців прогнати росіян з Херсона та Енергодара

Президент Володимир Зеленський розповів у своєму зверненні про провокації у захоплених російськими військами Херсоні та Енергодарі. У Херсоні готують постановочну акцію протесту, де місцеві начебто вітають Росію. Зеленський також закликав місцевих дати відсіч росіянам в Енергодарі, щоб не було «загрози для станції».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові цитати:

  • Росіяни завезли у Херсон чужинців, «шукають місцевих зрадників» та хочуть зробити постановочний мітинг прихильників Росії, повідомив президент.
  • Попри захоплення Енергодара та атомної електростанції, Зеленський закликав місцевих жителів прогнати росіян. «Ви бачите окупантів безпосередньо. Проганяйте їх. Дайте їм знати, що Енергодар – це Україна. Що Україна – не місце для ядерного попелу», – сказав Зеленський.

Контекст

Російські війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію і захопили її. Вони контролюють адмінбудівлі та прохід на атомну станцію, повідомляє Енергоатом. МАГАТЕ вирішило запустити у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС.

Forbes слідкує за перебігом подій та оновлює інформацію.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні