Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців строкової служби, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Документ підтримали 319 депутатів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт про демобілізацію строковиків! (№11035)», – написав він.
  • Депутат зазначив, що законопроєкт у цілому підтримали 319 народних депутатів.
  • Також результати голосування в сесійній залі оприлюднив депутат Ярослав Железняк.
  • У пояснювальній записці до законопроєкту сказано, що глава держави пропонує унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. Це дасть змогу відправити в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

Контекст

3 березня 2022 року законом України був затверджений указ президента від 24 лютого 2022 року №65/2022 «Про загальну мобілізацію». Він набув чинності й застосовується від дня фактичного початку воєнних дій – 24 лютого 2022 року. 

Наразі призов на військову службу відбувається за мобілізацією, а нові призови на строкову службу не проводяться, у жовтні 2022 року Рада скасувала призов на строкову службу під час воєнного стану. Однак на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану.

22 лютого президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №11035 про демобілізацію строковиків. Законопроєкт позначений як невідкладний.

23 лютого Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні та в цілому законопроєкт №11035.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні