Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

1 хв читання

Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців строкової служби, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Документ підтримали 319 депутатів.

Ключові факти

  • «Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт про демобілізацію строковиків! (№11035)», – написав він.
  • Депутат зазначив, що законопроєкт у цілому підтримали 319 народних депутатів.
  • Також результати голосування в сесійній залі оприлюднив депутат Ярослав Железняк.
  • У пояснювальній записці до законопроєкту сказано, що глава держави пропонує унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. Це дасть змогу відправити в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

Контекст

3 березня 2022 року законом України був затверджений указ президента від 24 лютого 2022 року №65/2022 «Про загальну мобілізацію». Він набув чинності й застосовується від дня фактичного початку воєнних дій – 24 лютого 2022 року. 

Наразі призов на військову службу відбувається за мобілізацією, а нові призови на строкову службу не проводяться, у жовтні 2022 року Рада скасувала призов на строкову службу під час воєнного стану. Однак на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану.

22 лютого президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №11035 про демобілізацію строковиків. Законопроєкт позначений як невідкладний.

23 лютого Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні та в цілому законопроєкт №11035.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні