Категорія
Новини
Дата

Recovery. Віктор та Олена Пінчуки створюють мережу реабілітації військових на $11,5 млн, виручені з продажу скульптури Кунса 

Логотип проєкту Recovery /пресслужба

Логотип проєкту Recovery Фото пресслужба

У червні скульптура «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)» Джеффа Кунса, представлена Віктором та Оленою Пінчуками, пішла з аукціону Christie’s за $11,5 млн. Ці кошти стануть джерелом фінансування проєкту з реабілітації тяжкопоранених під час війни людей – Recovery.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Подружжя Пінчуків запускає проєкт Recovery. Його мета – реабілітація тяжкопоранених під час війни.
  • У Recovery чотири основних напрями:  
  1. Створення мережі реабілітаційних центрів для поранених військових.
  2. Розробка освітніх програм для спеціалістів центрів.
  3. Реабілітація у приватних клініках-партнерах.
  4. Відправлення за кордон військових та цивільних, які потребують складного протезування.
  • Перший етап проєкту – створення шести центрів на 150 місць кожен. Базою для них стануть державні медичні заклади у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській та Одеській областях. Центри будуть оснащені апаратами для фізіотерапії та фізичної реабілітації.
  • Сім військовослужбовців вже знаходяться на лікуванні та реабілітації у клініках «Оберіг» та RMED.
  • У жовтні двоє військових відправляться на складне протезування до Польщі. 
Recovery. Віктор та Олена Пінчуки створюють мережу реабілітації військових на $11,5 млн, виручені з продажу скульптури Кунса  /Фото 1

Скульптура американського митця Джеффа Кунса «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)»

Цитата

«Проєкт Recovery – можливість хоча б частково віддячити нашим героям та героїням, які у війні проти рашистів за незалежність, свободу та майбутнє України і всього світу були тяжко поранені. Наш обов’язок – допомогти їм повернутись до повноцінного життя», – Віктор Пінчук.

Контекст

Українські військові не дають точних цифр щодо втрат та поранень воїнів. Втім, у червні президент України Володимир Зеленський зазначив, що щодня поранень зазнають близько 500 військових.

Засновник компанії «Інтерпайп» Віктор Пінчук посідає друге місце у рейтингу найбагатших українців Forbes від 2021 року зі статками $2,5 млрд та 1579-те – у глобальному рейтингу мільярдерів від Forbes USA. Пінчук використовує гроші та репутацію як рушій позитивних змін: у лютому 2013-го він зобов’язався інвестувати половину або більше своїх статків у благодійні проєкти, доєднавшись до ініціативи Білла Гейтса та Воррена Баффета Giving Pledge. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні