Категорія
Новини
Дата

Регіони планують підписати 25 угод на майже €100 млн під час конференції з відбудови у Берліні – ОП

1 хв читання

Під час конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) у Берліні очікується укладення українськими громадами та областями 25 угод на майже €100 млн, повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

11 червня у Німеччині стартувала конференція щодо відновлення України. Основною метою організатори URC 2024 називають мобілізацію постійної міжнародної підтримки для відновлення, реконструкції, реформування та модернізації України.

Ключові факти

  • Вказані проєкти стосуються надання енергетичного обладнання, відновлення критичної інфраструктури, реалізації проектів з енергоефективності та гуманітарної політики, розбудови соціальної інфраструктури.
  • За словами заступника глави Офісу президента, він закликав учасників регіонального виміру конференції зосередитися на проєктах, які допоможуть пройти Україні опалювальний сезон.
  • Він нагадав, що Росія ракетними та дроновими атаками зруйнувала половину енергетичної генерації України. Тож, населення регулярно залишається без світла, недоотримують електроенергію й промисловість та підприємства. «Це глобальні збитки для економіки України, що має довгострокові наслідки», – написав він.
  • Кулеба закликав міжнародну спільноту долучитися до відновлення енергосистеми, зберегти наявну генерацію та відновити втрачену.

Контекст

Уряд України підготував інвестиційний гід для міжнародних донорів і представив його на конференції з відбудови у Берліні 11 червня. Він містить 95 проєктів загальним бюджетом у $27 млрд

Більшість – пропозиції від приватних компаній, а серед галузей переважає транспорт і логістика (20 проєктів), енергетика (15) та агропромисловий комплекс (15).

Бюджет і направленість різна – від ферми з переробки промислових конопель у Рівненській області, для будівництва якої потрібен $1 млн, до великих проєктів. У гід потрапили проєкти від великого бізнесу, зокрема МХП, ДТЕК, «Дарниці», малого та середнього, державні програми. Forbes обрав найбільші проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні