Категорія
Новини
Дата

Revolut дозволить співробітникам два місяці на рік працювати за кордоном

Фінтех-стартап Revolut дозволить понад 2000 співробітникам працювати за кордоном до двох місяців на рік. Така можливість зʼявиться після зняття обмежень на подорожі через пандемію коронавірусу, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Працівники повинні будуть дотримуватися рекомендацій органів охорони здоровʼя як у пунктах відправлення, так і в пунктах призначення.
  • Revolut, заснована росіянином Миколою Сторонським та українцем Владом Яценком, перейшла на гнучкий графік роботи з лютого. Співробітники мають можливість працювати з дому або в офісі, за винятком певних посад. Люди можуть відвідувати офіс від одного до пʼяти разів на тиждень.
  • Опитування працівників Revolut показало, що понад 56% надають перевагу роботі з дому від двох до чотирьох разів на тиждень, у той час як 36% хотіли би працювати повністю на дистанційці. Тільки 2% респондентів заявили, що воліли би приходити до офісу щодня.

Контекст

Нова політика Revolut є ознакою зростаючої популярності гнучкого режиму роботи після початку пандемії. Торік Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційку. Dropbox також дозволила персоналу назавжди залишитися працювати вдома. А PayPal пропонуватиме співробітникам гібридний графік, за яким вони самі обиратимуть, де їм працювати.

Також дозволить співробітникам працювати з дому й після пандемії COVID-19 музичний стрімінговий сервіс Spotify.

Навіть традиційні банки почали адаптуватися. Зокрема, Standard Chartered Plc використовує гібридну модель роботи. Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank дозволять більшості співробітників постійно працювати з дому два дні на тиждень після закінчення пандемії, пише Bloomberg.

Продовжити режим віддаленої роботи після пандемії планують і деякі українські компанії. Зокрема, Jooble та група компаній EVO, яка перетворила офіс у коворкінг. Однак не всі отримали позитивний досвід від режиму дистанційки. Наприклад, власник IT-компанії SendPuls Костянтин Макаров заявив, що він є прихильником повернення в офіс, так як після переходу на віддалену роботу люди почали втрачати ефективність.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні