Категорія
Новини
Дата

Резиденцію «Межигір’я» передали державній установі. Комісія виявила понад 500 неописаних раніше цінних обʼєктів

1 хв читання

Хонка /Парк-пам’ятка «Межигір’я

Хонка Фото Парк-пам’ятка «Межигір’я

Завершився процес передачі в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я» активів, арештованих у межах кримінальної справи щодо президента-втікача Януковича. Про це повідомила пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Комісія виявила понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Впродовж двох місяців на території обʼєкта працювала спеціальна комісія. Після цього було підписано документи про передачу державного майна в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я».
  • Місія громадської організації «НПУ Межигір’я» зі зберігання Межигір’я завершена, йдеться у повідомленні ГО. Парк під керівництвом ГО більше не працює і не несе відповідальності за майно та стан парку, повідомила організація.
  • Зобов’язання з налагодження подальшої роботи парку та відповідальність за збереження схоронності майна та життя тварин взяла на себе державна установа парк-пам’ятка «Межигір’я».
  • За час роботи комісії було перевірено наявність та оглянуто всі арештовані активи та майно, які знаходяться на території парка-пам’ятки. Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна складає понад 25 000 одиниць, яке розміщено у 121 будівлях та спорудах. 
  • Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт – музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3100 кв.м є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень та понад 3600 одиниць рухомого майна. 
  • Також комісія виявила понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, це витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри та інше, а також обʼєкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.
  • З моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного «Межигір’я» надходитимуть в державну скарбницю.
Резиденцію «Межигір’я» передали державній установі. Комісія виявила понад 500 неописаних раніше цінних обʼєктів /Фото 1

Інтерʼєр музею "Хонка". Фото: Getty Images

Резиденцію «Межигір’я» передали державній установі. Комісія виявила понад 500 неописаних раніше цінних обʼєктів /Фото 2

Інтерʼєр музею "Хонка". Фото: Getty Images

Резиденцію «Межигір’я» передали державній установі. Комісія виявила понад 500 неописаних раніше цінних обʼєктів /Фото 3

Інтерʼєр музею "Хонка". Фото: Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

У березні 2023 року Кабмін передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи президента-втікача Януковича, в тому числі на території урядової резиденції «‎Межигір’я». 

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2022 року і постанови Апеляційної палати цього ж суду від 4 січня 2023 року.

Повний перелік арештованого майна президента-втікача становить 13 пунктів рухомого та нерухомого майна, 537 пунктів активів, які належать до історико-культурних і матеріальних цінностей, і займає 100 сторінок.

Дані, оприлюднені на сайті Вищого антикорупційного суду, свідчать, що загальна вартість майна складає понад близько €18,7 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд