Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна отримав в управління активи та майно Януковича

Кабінет міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи президента-втікача Віктора Януковича, в тому числі на території урядової резиденції «‎Межигір’я». Рішення ухвалено 3 березня на засіданні уряду, повідомила пресслужба ФДМУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ФДМУ отримав в управління квартиру і два машиномісця в Києві, три будівлі, житловий будинок, дві земельні ділянки в Донецьку, нежитлові будівлі в Ялті, а також судно марки «‎Бриг», два автомобілі Toyota Sienna і Toyota Land Cruiser 100.
  • Кабмін доручив ФДМУ прийняти ефективні управлінські рішення стосовно цих обʼєктів, включаючи їх подальшу приватизацію або оренду.
  • Крім того, уряд передав ФДМУ Центр відпочинку та здоров’я (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці), готельно-ресторанний комплекс (Київська область, Вишгородський район, с/рада Сухолуцька, «Акація»), житловий будинок загальною площею 825,8 кв. м (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці), будинок загальною площею 619,6 кв. м (Київська обл., Вишгородський район, с. Нові Петрівці), а також 100% ТОВ «Танталіт» і 100% ТОВ «Дом Лесника».
  • Ці активи передані ФДМУ в управління до моменту їх включення до складу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення відповідно до Закону «Про природно-заповідний фонд України».

Контекст

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2022 року і постанови Апеляційної палати цього ж суду від 4 січня 2023 року.

Повний перелік арештованого майна президента-втікача становить 13 пунктів рухомого та нерухомого майна, 537 пунктів активів, які належать до історико-культурних і матеріальних цінностей, і займає 100 сторінок.

Дані, оприлюднені на сайті Вищого антикорупційного суду, свідчать, що загальна вартість майна складає понад близько €18,7 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні