Категорія
Новини
Дата

Росія намагалася прорвати лінії оборони на Харківщині під прикриттям бронетехніки – Міноборони

На Харківщині приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву Росією лінії оборони під прикриттям бронетехніки, повідомляє пресслужба Міністерства оборони. Станом на 13:00 ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Президент України Володимир Зеленський підтвердив нову хвилю наступу російської армії, додавши, що її вдалося зупинити артилерією.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, протягом доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ). 
  • З початком ночі окупанти посилили вогневий тиск на передній край українсбкої оборони за підтримки артилерії.
  • Для посилення оборони на цій ділянці фронту було спрямовано резервні підрозділи. Сили оборони України продовжують стримувати наступ ворога.
  • За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, в області на північному напрямку останню добу тривають посиленні ворожі обстріли з різного виду озброєння. Усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Зазначається, що були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон.
  • «Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку», – повідомив голова ОВА.
  • Голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі повідомив «Громадському радіо», що з Вовчанська і навколишніх населених пунктів на Харківщині евакуюють населення.
  • Проєкт DeepState повідомляє, що Росія пробує заходити та закріплятися в низці населених пунктів вздовж кордону, зокрема, в селах Стрілеча-Красне-Пильна-Борисівка. Також здійснюються спроби заходу ворога в населені пункти Гатище-Плетенівка.
  • Також було оприлюднено фото із наслідками наступальних дій РФ на північних кордонах Харківщини. За попередньою інформацією, три одиниці техніки було спалено на північ від населених пунктів Мороховець-Олійникове. Рухалися окупанти зі сторони Пильного.
Росія намагалася прорвати лінії оборони на Харківщині під прикриттям бронетехніки – Міноборони /Фото 1

Фото: DeepState

Росія намагалася прорвати лінії оборони на Харківщині під прикриттям бронетехніки – Міноборони /Фото 2

Фото: DeepState

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Доповнено. Президент Володимир Зеленський заявив про нову хвилю наступу російської армії на харківському напрямку, станом на ранок Сили оборони зупинили її артилерійським вогнем, пише «Інтерфакс-Україна». «Близько 7 ранку ми їх зустріли вогнем і головне, що на цей час ми їх зупинили артилерією», – заявив він.
  • За його словами, росіяни ще можуть підтягувати сили на харківському напрямку.

Контекст

За даними Генштабу ЗСУ, попередню добу Росія завдало 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, вчинила 127 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та по населених пунктах.

Цієї ночі російські окупанти вкотре атакували територію України, застосувавши 10 ударних безпілотних літальних апаратів типу ʼShahedʼ. Сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі.

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

За добу 9 травня загальні бойові втрати російських загарбників, безповоротні та санітарні, становлять орієнтовно 980 осіб. Також ворог втратив 5 танків, 35 бойових броньованих машин, 47 артилерійських систем, 4 РСЗВ, 2 засоби протиповітряної оборони, 51 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 73 автомобілі та 4 одиниці спеціальної техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні