Категорія
Новини
Дата

Росія планує скоротити видатки держбюджету на 485 млрд рублів

Міністерство фінансів Росії пропонує провести секвестрування бюджету, тобто скоротити його видатки за низкою напрямків на пів трильйона рублів. Про це повідомила пресслужба міністерства.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «З метою мінімізації наслідків обмежувальних заходів Мінфін Росії разом із профільними відомствами розробив і направив в Уряд РФ пропозиції щодо оптимізації та перерозподілу видатків федерального бюджету на 2022 рік», – йдеться у повідомленні.
  • Відомство пропонує перерозподілити видатки, «використання яких у поточних умовах є неможливим або недоцільним», обсягом у 485,9 млрд рублів. Це близько 2% видатків, запланованих на 2022 рік.
  • «Перерозподіл бюджетних коштів дозволить мінімізувати наслідки обмежувальних заходів та забезпечити фінансування першочергових видатків бюджету», – вважають у Мінфіні РФ.

Контекст:

Передбачалося, що у 2022 році доходи федеральної скарбниці Росії становитимуть 25,02 трлн рублів, а витрати – 23,69 трлн рублів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні