Категорія
Новини
Дата

Росія погрожує обстріляти українські підприємства оборонного комплексу

Росія має намір завдавати удари по українських підприємствах оборонно-промислового комплексу (ОПК). Про це з посиланням на Міноборони РФ повідомляє російське пропагандистське «медіа» «РИА Новости». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні факти:

  • Сьогодні близько 300 підприємств, установ і організацій, залучені до створення виробництва озброєння і військової техніки в Україні.
  • Там працює понад 250 000 осіб.
  • Більшість з цих підприємств перебувають у державній власності.
  • Найбільшими заводами є ДП «Антонов», виторг якого у 2020-му становив 7,5 млрд грн, і ПАТ «Мотор Січ» з виторгом 11,5 млрд грн.

Контекст:

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Російські окупанти продовжують наносити точкові удари по ядерним об’єктам України. 4 березня вони почали обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію і захопили її. Станом на 10:00 4 березня рівень радіації нормальний, повідомив Центр громадського здоровʼя. Йодова профілактика не потрібна.

6 березня в Харкові російські війська обстріляли Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», де знаходиться дослідна ядерна установка. Того ж дня вони пошкодили магістральний газопровід Донецьк–Маріуполь. Без газу можуть залишитися населені пункти від Вугледара до Бердянська.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні