Категорія
Новини
Дата

Росія ракетним ударом знищила в Одесі склад Червоного Хреста з гуманітаркою (фото)

В Одесі згоріли склади з гуманітарною допомогою Українського Червоного Хреста після російського ракетного удару, а в Миколаєві – пошкоджено мобільний шпиталь. Про це повідомила пресслужба організації.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 8 травня внаслідок ракетного удару по Одесі знищено складське приміщення Одеської обласної організації Червоного Хреста України площею 1000 кв. м. 
  • Пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу, яка знаходилась на складі, йдеться у повідомленні.
  • Наразі надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено.
Росія ракетним ударом знищила в Одесі склад Червоного Хреста з гуманітаркою (фото) /Фото 1

Наслідки ракетного удару Росії по Одесі. Фото: пресслужба Червоного Хреста України

Росія ракетним ударом знищила в Одесі склад Червоного Хреста з гуманітаркою (фото) /Фото 2

Наслідки ракетного удару Росії по Одесі. Фото: пресслужба Червоного Хреста України

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Через ракетний обстріл Миколаївської області, що стався 7 травня, пошкоджено мобільний шпиталь Миколаївської обласної організації Червоного Хреста. Частина медичного обладнання, технічних засобів і меблів, які там знаходились, стали непридатними для подальшого використання. 
  • Триває ліквідація наслідків обстрілу, після чого шпиталь запрацює у звичному режимі, проте вже в іншому місці. Співробітники та волонтери організації не постраждали.

Контекст

Напередодні росіяни атакували ракетами Х-22 Одеську область. Зокрема, ракета влучила в один зі складів продовольчої компанії, там спалахнула пожежа на площі понад 6000 кв. м, повідомила пресслужба оперативного командування «Південь».

Вранці начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук уточнив, що троє працівників складу дістали незначні поранення, допомогу їм надали на місці, нікого не госпіталізовано, проте одна людина вважається зниклою безвісти. Пізніше з-під завалів продовольчого підприємства дістали тіло загиблого охоронця, повідомила керівниця пресцентру Сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні