Категорія
Новини
Дата

Ворог вночі вчергове атакував Київ «шахедами». Сили ППО збили 100% цілей, є пошкодження будинків і авто

У ніч на 8 травня російські війська вчергове атакували іранськими дронами-камікадзе Київ. Українські захисники збили 35 з 35 Shahed-136/131, які ворог спрямував на столицю. Є руйнування житлових будинків у різних районах. Також росіяни атакували ракетами Одеську область. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Солом’янському районі столиці уламки збитого безпілотника впали на злітну смугу аеропорту «Київ» (Жуляни), повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Також уламками пошкоджено резервуар з паливом ємкістю 10 т – стався витік, без пожежі. 
  • У Шевченківському районі Києва уламки збитого безпілотника впали на двоповерхову будівлю, пошкоджено газову трубу, полумʼя збито.
  • У Святошинському районі столиці через падіння уламків пошкоджено сім авто та ще одне авто горіло. Також зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади. Є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано пʼять осіб, їм надана медична допомога. 
Ворог вночі вчергове атакував Київ «шахедами». Сили ППО збили 100% цілей, є пошкодження будинків і авто /Фото 1

Наслідки падіння уламків збитого "шахеда" в Святошинському районі Києва. Фото: Олександр Гусєв

Ворог вночі вчергове атакував Київ «шахедами». Сили ППО збили 100% цілей, є пошкодження будинків і авто /Фото 2

Наслідки падіння уламків збитого "шахеда" в Святошинському районі Києва. Фото: Олександр Гусєв

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Вночі 8 травня ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. 35 із 35 дронів знищено. Усі ці безпілотники ворог спрямував на Київщину. Атака здійснювалася з північного напрямку – з аеродрому Сеща (Брянська область РФ). 
  • За інформацією ПС ЗСУ, близько опівночі російські окупанти атакували Одещину з бомбардувальників дальньої авіації Ту-22М3, здійснивши 8 пусків із району мису Тарханкут (окупований Крим). Частина ракет не досягла своїх цілей.
  • Ракети типу Х-22 противник спрямував по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на Чорноморському узбережжі.
  • «Що стосується Одещини – було 7 літаків і до 8 пусків крилатих ракет Х-22, частина з них долетіла до Одеської області, уражені певні об’єкти, решта ракет не досягли своїх цілей (можливо самоліквідація, можливо, просто падають у силу свого старіння, бо це застарілі радянські ракети)», – повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Контекст

З початку травня ворог посилив атаки на Україну з використанням безпілотників. Зокрема, Київ атаковано чотири рази. В ніч на 4 травня українські захисники збили 18 із 24 ударних БпЛА. За даними КМВА, у столиці уламки дронів пошкодили автомобілі та дорожне покриття. 6 травня воїни повітряного командування «Схід» знищили вісім безпілотників Shahed-136/131.

У ніч проти неділі, 7 травня, в небі над Києвом сили ППО збили дрон-розвідник Росії. Минулося без потерпілих і руйнувань.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні