Категорія
Новини
Дата

Росія за залізною завісою. Країни ЕС забороняють проліт літаків країни-терориста. Інфографіка

Країни ЕС масово блокують небо для проліту комерційних рейсів російської авіації. Заборону ввели більше десяти країн (Оновлено)

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Відповідно до вже виданих NOTAM вказівок, про закриття повітряного простору для авіації РФ оголосили Велика Британія, Польща, Болгарія, Чехія, Литва, Латвія, Естонія, Румунія, Словенія, Німечина та Фінляндія. Вони закрили свій повітряний простір для здійснення польотів (в тому числі транзитних) для авіакомпаній РФ.

Тепер, щоб виконати рейс з Москви до Калінінграду, російські авіакомпанії повині облітати територію Литви, Латвії та Естонії, що значно збільшує маршрут.

Росія за залізною завісою. Країни ЕС забороняють проліт літаків країни-терориста. Інфографіка /Фото 1

Окрім цього, рада ICAO (до складу якої входить 36 країн) засудила порушення територіальної цілісності та суверенітету держави-члена Організації Обʼєднаних Націй, включно з її повітряним простором. Було визнано, що такі дії суперечать принципам Статуту Організації Обʼєднаних Націй і статті 1 Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказька конвенція).

Рада ICAO також закликала Російську Федерацію припинити свою незаконну діяльність для забезпечення безпеки польотів і безпеки цивільної авіації та дотримуватися своїх зобовʼязань як за Чиказькою конвенцією, так і за іншими відповідними міжнародними договорами щодо повітряного права.

Міністерство інфраструктури звернулося до Міжнародної організації повітряного транспорту (IATA) з проханням підтримати звернення України щодо виключення російських авіаперевізників з усіх інституцій асоціації. Йдеться про BSP, Clearing House, MITA, Interline.

«Я дуже дякую Великій Британії, Чехії, Польщі, Румунії, Литві, Латвії Естонії, Болгарії, Словенії за рішення закрити власний авіапростір для російських літаків. Це ті кроки, які дозволяють спонукати агресора до миру. І наостанок – від усіх союзників антипутінської коаліції та українських диспетчерів: «Російський літак, йди на х..й» – Олександр Кубраков, міністр інфраструктури.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні