Категорія
Новини
Дата

Росіяни можуть використати судна в Маріуполі, щоб вивозити металургійну продукцію. На початку війни на судна було завантажено 28 000 т – «Метінвест»

Російські війська можуть використати шість комерційних суден, які стояли в портовому місті Маріуполі на початку вторгнення РФ, аби вивезти металургійну продукцію. Про це повідомляє пресслужба Групи «Метінвест». 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На момент початку військового вторгнення в акваторії маріупольського порту було зафіксовано декілька комерційних суден: SMARTA (Ліберія), AZOV CONCORD (Мальта), AZBURG (Домініка), TZAREVNA (Мальта), BLUE STAR I (Панама) та LADY AUGUSTA (Ямайка), на які вже було завантажено 28 000 т металургійної продукції. «Існує високий ризик, що вказані судна окупанти використають для викрадення та незаконного вивезення металургійної продукції, що належить Групі «Метінвест», – ідеться в повідомленні компанії.
  • Окупанти можуть вивозити продукцію до портів у Ростові, Таганрозі, Новоросійську, Туапсе та окупованому Севастополі, щоб продавати її в Африці та Азії, стверджують у «Метінвесті».
  • Компанія має намір притягнути винних до юридичної відповідальності. «За міжнародним правом та законодавством України, дії представників країни-агресора щодо збройного захоплення торгових суден та продукції Групи «Метінвест» мають усі ознаки піратства та порушення законів і звичаїв війни у вигляді мародерства, що є тяжкими міжнародними злочинами», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Як писали раніше «Схеми», супутник зафіксував рух вантажних суден у порту Маріуполя. Знімки свідчать, що ці кораблі перемістилися до причалів, де, за даними Маріупольської міськради, зазвичай відвантажують продукцію.

Раніше про намір окупантів вивезти українське майно повідомив директор ДП «Маріупольський морський торговельний порт» Ігор Барський.

У коментарі виданню «Економічна правда» директор ДП «Маріупольський торговельний порт» Ігор Барський повідомляв, що на території підприємства залишається приблизно 200 000 т металу та чавуну вартістю понад $170 млн. На уточнення «Схем» Барський зазначив, що переважна кількість металу належить компанії «Метінвест» Ріната Ахметова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні