Категорія
Новини
Дата

Росіяни обстріляли сєвєродонецький «Азот». Пошкоджено два цехи підприємства

1 хв читання

Російські війська обстріляли «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», що входить до хімічного субхолдингу Ostchem Дмитра Фірташа. Внаслідок вибухів пошкоджено два цехи підприємства. Про це повідомили у пресслужбі Group DF, в яку входить Ostchem.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Пошкоджено щонайменше два цехи хімічного підприємства. Один із них ключовий – цех аміаку 1-Б. «Викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося – всі добрива та хімікати було вивезено з території підприємства на другий день війни», – йдеться в пресрелізі.
  • «Це не просто агресивна спроба захоплення території Сєвєродонецьку, це варварська спроба підірвати продовольчу безпеку. Вони цілеспрямовано атакують наш порт «Ніка-Тера», який є великим зерновим терміналом, б’ють по виробнику добрив. Ми маємо справу зі спланованою цинічною провокацією продовольчої кризи у світі. України продовольча криза не торкнеться, оскільки вона виготовляє набагато більше продовольства, ніж потрібно. Очевидно, що розрахунок йде на глобальну продовольчу кризу», – цитується Олег Арестархов, керівник з корпоративних комунікацій Group DF.
  • Станом на 9:00 жертв на території заводу немає. Бомбосховище вціліло.

Контекст

8 червня ввечері російські війська двічі поцілили по Сєвєродонецькому об’єднанню «Азот». Перед цим, 24 травня, вони також обстріляли підприємство, унаслідок чого загинули четверо людей. Прихисток в укриттях Сєвєродонецького обʼєднання «Азот» мають близько 800 мирних жителів, зокрема близько 200 із 3000 працівників заводу та близько 600 мешканців міста.

Group DF консолідує активи бізнесмена Дмитра Фірташа у газорозподільній, хімічній, титановій і портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа. До азотного субхолдингу Ostchem, крім сєвєродонецького «Азоту», входять також «Рівнеазот» і черкаський «Азот». У його складі був також концерн «Стирол» (Горлівка), окупований під час російської агресії 2014 року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд