Категорія
Новини
Дата

Російські картки китайської UnionPay почали блокувати за кордоном

Закордонні онлайн-магазини почали блокувати покупки за картами китайської платіжної системи UnionPay, випущеними в РФ, пише «Комерсант». Наявність проблеми російські банки не афішують.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Покупки в інтернеті оплачувати карткою UnionPay часто не вдається, зазначає видання. Банки наявність проблеми не афішують, але в кол-центрах не приховують, що неможливість оплати – поширене явище.
  • Також відомі випадки, коли фізичну картку UnionPay із РФ не прийняли за кордоном, наприклад, у США.
  • У неофіційних розмовах банкіри розповідають, що проблема в іноземних онлайн-магазинах, які на тлі війни РФ проти України вирішили просто не обслуговувати росіян, хоч санкції цього й не передбачають.

Контекст

Після початку повномасштабної війни в Україні Visa та Mastercard оголосили про припинення роботи в РФ. У результаті карти росіян перестали працювати за кордоном, зокрема для покупок в іноземних онлайн-магазинах. З великих платіжних систем на ринку РФ залишилася лише китайська UnionPay.

Попит на карти UnionPay продовжує зростати, пише видання. За експертними оцінками, кількість емітованих карт системи в РФ на сьогоднішній день близько півмільйона, це вдесятеро більше, ніж на початок березня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні