Категорія
Новини
Дата

«Я продав за копійки». Російський бізнесмен Тіньков розповів про продаж частки в банку під тиском Кремля

Бізнесмен Олег Тіньков продав частку в російській TCS Group, яка володіє банком «Тінькофф» та іншими активами, під тиском влади й «за копійки». Про це він сказав в інтервʼю The New York Times. Раніше Тіньков публічно засудив війну РФ проти України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Тіньков не сказав, за скільки продав частку у TCS Group. За словами бізнесмена, він отримав лише 3% від реальної вартості активу. «Я продав за копійки», – зазначив він.
  • Мільярдер розповів, що після антивоєнних висловлювань представники адміністрації президента звʼязалися із керівництвом банку та погрожували націоналізувати його, якщо «Тінькофф» не розірве звʼязки із засновником.
  • Бізнесмен заявив, що планував продати свої російські активи, бо «не вірить, що РФ має майбутнє» за чинної влади. Тіньков наголосив, що був проти того, аби його бренд та його імʼя асоціювалися з «країною, яка нападає на сусідів узагалі без жодного приводу».

Контекст

19 квітня Тіньков назвав війну «божевільною». У банку «Тінькофф» слова засновника назвали його особистою думкою. Пізніше банк оголосив, що проведе ребрендинг.

Минулого тижня стало відомо про продаж 35% TCS Group, які належать сімʼї Олега Тінькова, групі «Інтеррос» мільярдера Володимира Потаніна.

З початку війни папери TCS Group у Лондоні подешевшали на 90% (дані із закриття торгів 23 лютого до мінімуму під час торгів 1 березня). Відповідно Тіньков перестав бути доларовим мільярдером. Його статки на 1 березня оцінювалися у $820 млн, що в 5,5 раза менше за оцінку в останньому рейтингу Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні