Категорія
Новини
Дата

Російський Burger King відмовляється закривати ресторани попри вимогу материнської компанії

Restaurant Brands International звернувся до Олександра Колобова, який керує 800 точками мережі в Росії, із проханням закрити локації через агресію Росії проти України, пише BBC. Але російський офіс відмовився через «складні» контракти із заокеанськими партнерами, через які не можна «піти» з угод.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президент Restaurant Brands International Девід Шир пояснив у листі співробітникам, що компанія сконтактувала із основним оператором Burger King в Росії та вимагала призупинення діяльності ресторанів російської мережі.
  • «Він відмовився», – пояснив Шир.
  • Шир додав, що будь-які зміни у російську мережу ресторанів будуть «потребувати підтримки російської влади на місцях і ми знаємо, що це зараз не станеться».

Контекст

Burger King присутній на російському ринку останні 10 років. Бізнесом в Росії керує Олександр Колобов, російський інвестиційний банк VTB Capital та українська інвестиційна фірма. Частка Restaurant Brands у власності російського Burger King – 15%.

Раніше Burger King призупинив підтримку мережі ресторанів у Росії на рівні операцій, маркетингу та ланцюгів поставок. Компанія також відмовиться від інвестицій та розширення в РФ.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні