Категорія
Новини
Дата

Розробник програмного забезпечення UiPath залучив близько $1,3 млрд на IPO. Компанія має офіс в Україні

Компанія по автоматизації робочих процесів UiPath залучила близько $1,3 млрд на IPO. Це одне з найбільших IPO софтверної компанії в історії США, пише CNBC

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія та інвестори продали 23,9 млн акцій за ціною $56 за штуку. Це вище встановленого цільового діапазону в $52-54 за одиницю.
  • Таким чином, компанія посіла третє місце в списку розробників ПЗ за обсягами отриманих фінансів після IPO. Вона поступається лише постачальнику хмарних баз даних Snowflake, який залучив $3,9 млрд у вересні минулого року, і Qualtrics з $1,78 млрд у січні 2021 року.
  • У день виходу на Нью-Йоркську фондову біржу, 21 квітня, акції UiPath виросли в ціні на 23%, закрившись на рівні $69. Таким чином, ринкова вартість UiPath досягла $35,8 млрд, пише Bloomberg
  • Розміщення проводилося під керівництвом Morgan Stanley і JPMorgan Chase&Co.
  • В 2019-му у компанії зʼявився офіс в Україні. UIPath купила український стартап StepShot, на базі якого відкрили R&D офіс в Україні пише AIN.UA.

Важливі цифри

Торік дохід UIPath зріс на 81%, до $607,6 млн, а збитки скоротилися до $92,4 млн із $519,9 млн у 2019 році. При цьому валовий прибуток компанії склав 89%.

Контекст

UiPath була заснована в 2005 році у Румунії Даніелем Дінесом і Маріусом Тирчою. Згодом компанія перемістила штаб-квартиру в Нью-Йорк. Загалом UiPath має понад 40 офісів у всьому світі. Вона розробляє програмне забезпечення для автоматизації повторюваних завдань у таких галузях, як охорона здоровʼя, виробництво й енергетика, а також у фінансах, людських ресурсах і юриспруденції.

Під час пандемії UiPath збільшила кількість клієнтів на 33%. В останньому фінансовому році UiPath повідомив про збереження чистої виручки на рівні 145%. Це означає, що середній існуючий клієнт збільшив витрати на 45% порівняно з попереднім роком. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні