Румунські фермери продовжують блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною попри угоду з урядом /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Румунські фермери продовжують блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною попри угоду з урядом

Getty Images

У Румунії фермери частково продовжують блокувати рух вантажівок біля пунктів пропуску «Сірет» та «Вікову-де-Сус», що біля українського кордону. Про це повідомив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, пише «Укрінформ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Біля ПП «Сірет», що навпроти українського переходу «Порубне», блокування вантажівок триває уже третю добу поспіль. 
  • «З румунського боку пропустили до нас першу партію із 10 вантажних автомобілів. На виїзд з України поки вантажівки не оформляють через блокування», – повідомив Заруднєв.
  • Також блокування руху вантажівок не припинялося цієї ночі і в пункті пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти «Красноїльська». 
  • На 12:30 у «живій» черзі на виїзд з України біля пункту пропуску «Красноїльськ» стоїть близько 60 вантажних автомобілів.
  • Водночас в електронній черзі на виїзд з України через пункт пропуску «Порубне» вже зареєструвалися понад 1100 вантажівок.
  • Українські прикордонники наразі не знають, коли блокування припиниться і розпочнеться робота пунктів пропуску у звичному режимі.

Контекст

13 січня на території Румунії фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Сірет», що навпроти українського ПП «Порубне», а 15 січня – ПП «Вікову-де-Сус». Фермери з румунських регіонів Сучава та Ботошані нарікають на імпорт з України. За їхніми словами, поставки українського зерна завантажили усі потужності з перевалки в порту Констанци й обвалили ціни на сільськогосподарську продукцію в регіоні. Серед вимог румунських аграрних асоціацій та обʼєднань – дотації та компенсація збитків фермерам, які зазнали збитків від імпорту з України, а також відновлення митних зборів на товари українського походження.

16 січня повідомлялося, що Мінсільгосп Румунії та представники аграрних асоціацій досягнули угоди, в результаті якої уряд задовольнив кілька вимог фермерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні