Румунські фермери продовжують блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною попри угоду з урядом /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Румунські фермери продовжують блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною попри угоду з урядом

1 хв читання

Getty Images

У Румунії фермери частково продовжують блокувати рух вантажівок біля пунктів пропуску «Сірет» та «Вікову-де-Сус», що біля українського кордону. Про це повідомив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, пише «Укрінформ».

Ключові факти

  • Біля ПП «Сірет», що навпроти українського переходу «Порубне», блокування вантажівок триває уже третю добу поспіль. 
  • «З румунського боку пропустили до нас першу партію із 10 вантажних автомобілів. На виїзд з України поки вантажівки не оформляють через блокування», – повідомив Заруднєв.
  • Також блокування руху вантажівок не припинялося цієї ночі і в пункті пропуску «Вікову-де-Сус», що навпроти «Красноїльська». 
  • На 12:30 у «живій» черзі на виїзд з України біля пункту пропуску «Красноїльськ» стоїть близько 60 вантажних автомобілів.
  • Водночас в електронній черзі на виїзд з України через пункт пропуску «Порубне» вже зареєструвалися понад 1100 вантажівок.
  • Українські прикордонники наразі не знають, коли блокування припиниться і розпочнеться робота пунктів пропуску у звичному режимі.

Контекст

13 січня на території Румунії фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Сірет», що навпроти українського ПП «Порубне», а 15 січня – ПП «Вікову-де-Сус». Фермери з румунських регіонів Сучава та Ботошані нарікають на імпорт з України. За їхніми словами, поставки українського зерна завантажили усі потужності з перевалки в порту Констанци й обвалили ціни на сільськогосподарську продукцію в регіоні. Серед вимог румунських аграрних асоціацій та обʼєднань – дотації та компенсація збитків фермерам, які зазнали збитків від імпорту з України, а також відновлення митних зборів на товари українського походження.

16 січня повідомлялося, що Мінсільгосп Румунії та представники аграрних асоціацій досягнули угоди, в результаті якої уряд задовольнив кілька вимог фермерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні