Категорія
Новини
Дата

Санкції проти центробанку РФ, Путіна, ракета у центрі Чернігова. Головне за ніч станом на 8:00

Ніч на 28 лютого виявилися найтихішою з початку війни. Forbes зібрав головні новини станом на 08:00 ранку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

  • Напередодні переговорів з Росією, які очікуються 28 лютого, в Україні пройшла найтихіша ніч з початку вторгнення. У низці міст оголошували про повітряну тривогу, зʼявлялася інформація про переміщення російських військ, але не повідомляється про масовані бої.
  • Росія намагається відновити наступ на Поліссі, будуючи понтонну переправу через річку Ірпінь в районі села Демидів. «Військові утримують оборону на всіх напрямках. У столиці – багаторівнева система захисту».
  • 02:45 у житловий будинок в центрі Чернігова влучила ракета. Зайнялася пожежа, горять два нижні поверхи. Кількість травмованих наразі не відома.
  • Під час розмови з Джонсоном Зеленський зазначив, що наступні 24 години будуть вирішальними для України у війні з Росією.
  • Євросоюз ухвалив рішення щодо заморожування активів Центробанку Росії. Відповідну постанову опублікували в офіційному журналі ЄС. «Забороняються операції, пов’язані з управлінням резервами, а також активами Центрального банку Росії, у тому числі операції з будь-якою юридичною особою, організацією або органом, який діє від імені або за дорученням Центрального банку Росії», – йдеться у документі.
  • Австралія ввела персональні санкції проти Путіна і його оточення за вторгнення РФ в Україну. 
  • Греція відправила Україні переносні ракетні установки, боєприпаси та автомати після того, як десять етнічних греків у Маріуполі було вбито внаслідок бомбардувань російських окупантів.
  • ЄС планує дозволити українським біженцям три роки перебувати на території Євросоюзу без необхідності звертатися за наданням притулку, повідомила в Twitter міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.
  • В Києві о 08:00 понеділка закінчилась комендантська година, що тривала безперервно 39 годин – із суботи 17:00. Запрацюють продуктові магазини, громадський транспорт. Метро ходитиме рідше ніж зазвичай. В КМДА просять не виходити з дому без нагальної потреби, бо в різних районах тривають бої з диверсійно-розвідувальними групами. Комендантська година відновиться ввечері у графіку з 22:00 до 07:00.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні