Категорія
Новини
Дата

Сервіс монетизації застосунків ironSource вийшов на біржу з оцінкою у $11 млрд. У компанії є офіс в Україні

Ізраїльська бізнес-платформа для економіки мобільних застосунків ironSource вийшла на біржу після злиття зі SPAC. Оцінка компанії складає близько $11 млрд, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вихід на біржу відбувся в обхід IPO через злиття з компанією з придбання спеціального призначення (SPAC) Thoma Bravo Advantage.
  • Акції компанії торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі під тікером «IS».
  • Угода принесла ironSource $2,15 млрд, включаючи приватні інвестиції в публічний капітал (PIPE) на суму $1,3 млрд. Компанія розраховує направити гроші на придбання, аби розширити свою платформу. Також до ради директорів ironSource приєднається керуючий партнер Thoma Bravo Advantage Орландо Браво, зазначає Venturebeat.
  • За даними Crunchbase, до виходу на біржу компанія залучила $555 млн від шести інвесторів.
  • Як пише AIN.UA, нині ironSource має понад 850 співробітників у всьому світі, в тому числі офіс в Україні, де працюють понад 80 фахівців.

Контекст

ironSource було створено групою співзасновників у 2010 році у Тель-Авіві. Компанія надає платформи та інструменти для розробників застосунків, включаючи аналітику, залучення користувачів та оптимізацію для пристроїв. Таким чином, допомагає розробникам застосунків та ігор монетизувати їхній продукт.

ironSource зазначає, що її платформа для монетизації використовується у понад 87% зі 100 кращих мобільних ігор. Зокрема, торік 14 із 19 ігор, опублікованих на платформі ironSource, увійшли до десятки найбільш завантажуваних ігор в Apple App Store або Google Play Store. Одна з них Join Clash була найбільш завантажуваною грою у світі в лютому 2021 року.

Дохід ironSource у 2020 році склав $332 млн, що на 83% більше порівняно з 2019 роком. Скоригований прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу й амортизації (EBITDA) виріс на 31%, до $104 млн. За підсумком 2021 року компанія розраховує отримати дохід від $480 млн до $490 млн. Нині ironSource обслуговує понад 2,3 млрд активних користувачів на місяць у всьому світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні