Категорія
Новини
Дата

Shell передасть прибутки з купівлі російської нафти на гуманітарну допомогу Україні

Royal Dutch Shell збирається передати прибутки з покупки будь-якої російської нафти у фонд, кошти з якого підуть на гуманітарну допомогу Україні, пише Reuters з посиланням на прессреліз компанії. Компанія заявила про це після обурення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби у Twitter.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Shell пояснила, що обере альтернативу російській нафті, «щойно це стане можливо, але це не може статися у наступну ніч через важливість Росії у глобальному постачанні».
  • «Нам було нелегко прийняти це рішення і ми розуміємо, наскільки заряджені почуття навколо нього», – написала компанія у своєму прессрелізі, на який посилається Reuters.
  • Shell віддасть будь-яку частину прибутку з купленої російської нафти у спеціальний фонд. Компанія потім вирішить, яку благодійну організацію краще обрати «для полегшення труднощів, через які страждає український народ».

Контекст

Найбільша нафтова компанія Європи Shell Plc придбала партію російської нафти сорту Urals з рекордною знижкою. Компанія продемонструвала готовність купувати енергоресурси в Росії, попри її агресію проти України, пише Bloomberg. Угода може стати переломним моментом для нафтового ринку. Вона свідчить, що покупці на Urals знайдуться попри воєнну інтервенцію. Але угода дає ціновий орієнтир на російську нафту після вторгнення РФ до України.

Росія – третій за величиною виробник нафти у світі після США і Саудівської Аравії. Вона зазвичай експортує близько 7,5 млн барелів нафти на добу. Найбільшими імпортерами російської нафти є Європа (53%) й Азія (39%). Низка європейських НПЗ, включно з Neste і Preem зі Швеції, відмовились від Urals та почали шукати інші місця.

Основна діяльність транснаціональної компанії Royal Dutch Shell – розвідка, видобування, переробка, транспортування та збут нафти і природного газу. Виторг у четвертому кварталі минулого року склав $6,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні