Категорія
Новини
Дата

Українська онлайн-школа програмування Mate academy виходить на ринок Бразилії

Українська онлайн-школа Mate academy, що пропонує навчання ІТ-професіям, відкриває представництво в Бразилії, йдеться у пресрелізі. Отже, стартап розпочинає експансію на ринок Латинської Америки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У компанії повідомили, що перед локалізацією платформи Mate academy проаналізувала попит на навчання ІТ-професіям і вирішила розпочати роботу у Бразилії. 
  • «Наразі ми вже зробили тестовий запуск та заходимо в етап активного маркетингу. Також наймаємо там локальну команду, яка безпосередньо навчатиме і координуватиме працевлаштування студентів», – сказав CEO та співзасновник Mate academy Роман Апостол.
  • Так само, як і в Україні, представництво в Бразилії працюватиме за бізнес-моделлю, в основі якої – угода про розподіл доходу (Income Share Agreement), у межах неї студенти можуть безкоштовно вивчати програмування та отримують підтримку в пошуку роботи, а після працевлаштування відраховують 12% своєї щомісячної зарплати протягом трьох років.
  • Навчальні матеріали в Бразилії будуть доступні португальською мовою. 
  • Також платформа пропонує базовий безкоштовний курс з основами програмування. 

Контекст

Mate academy у 2015-му запустила Анна Апостол. До цього вона працювала бізнес-девелоперкою в IT-компанії SoftBistro. У 2018 році до неї приєднався її чоловік, ексспівробітник Google Роман Апостол. Третім кофаундером є Макс Лисак, співзасновник Львівського бізнес-інкубатора Startup Depot. 

Mate academy навчає вебпрограмуванню, тестуванню, дизайну та рекрутингу. Стартап працює за моделлю Income Share Agreement (ISA). Вперше її описав Мілтон Фрідман у 1955 році, проте широковживаною вона стала лише протягом останнього десятиліття. 

Компанія має офіси в Україні та Польщі. Станом на 2023 рік майже 3000 студентів з усього світу, зокрема з Великої Британії, Південної Африки, Азії та Європи, були успішно працевлаштовані. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні