Категорія
Новини
Дата

Шостий пакет санкцій проти Росії все ще заблоковано – єврокомісар з питань економіки

1 хв читання

Шостий пакет санкцій ЄС проти Росії досі заблоковано. Про це сказав у ефірі італійського каналу Rai News 24 єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Ми прийняли дуже швидко й одностайно пʼять пакетів санкцій. Але шостий пакет з відомих причин наразі «стоїть», – сказав він.
  • При цьому він висловив сподівання, що прогресу з досягнення угоди буде досягнуто. «Я оптимістично налаштований на перспективи знаходження компромісу», – сказав Джентілоні.
  • За інформацією профільного кореспондента Bloomberg Хавʼєра Бласа, ЄС уже готовий виділити €2 млрд найзалежнішим від російської нафти країнам, але Угорщина запитувала €15–18 млрд.

Контекст

ЄС розглядає можливість грошової компенсації Угорщині за підтримку шостого пакета санкцій проти РФ, який передбачає поступову відмову від імпорту російської нафти, повідомляло Politico з посиланням на європейських чиновників.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що для відмови від нафти з Росії країні потрібно €700–750 млн. Потім він сказав, що відмова від російської нафти коштуватиме вже €15–18 млрд і відбуватиметься впродовж пʼяти років.

Європейська комісія готова виділити гроші на будівництво нових нафтопроводів до Угорщини, щоб та відкликала своє вето на запровадження нафтового ембарго проти Росії. 

Запровадження санкцій ЄС потребує схвалення всіх його 27 країн-членів. Наразі уряд премʼєрміністра Угорщини Віктора Орбана блокує його, посилаючись на велику залежність від російської нафти. Ембарго буде рівносильне «ядерній бомбі, скинутій на угорську економіку», заявляв Орбан.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд