Категорія
Новини
Дата

Швейцарія розширила санкції ще на 200 росіян та компаній. Санкційний список Швейцарії тепер відповідає списку ЄС

Швейцарія схвалила санкції проти ще понад 200 фізичних та юридичних осіб «у звʼязку із серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні». Про це йдеться у заяві Федеральної Ради Швейцарії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Серед осіб, які підпадаають під фінансові санкції, є олігархи та відомі бізнесмени. Активи у Швейцарії, що належать цим особам, мають бути заморожені, заявили у відомстві.
  • Санкційний список Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС.
  • Також Федеральна Рада посилила санкції проти Білорусі. Заходи стосуються, зокрема, товарів і фінансових послуг.
  • Експорт усіх товарів подвійного призначення (цивільного чи військового) до Білорусі тепер заборонений. Крім того, забороняється експорт товарів, які можуть сприяти військово-технічному розвитку Білорусі.
  • Буде розширено заборону на імпорт із Білорусі. Заборони також поширюються на вироби з дерева, гуми, заліза та сталі, цемент. Надання державного фінансування або фінансової допомоги для торгівлі з Білоруссю або інвестування в Білорусь заборонено. Більше не дозволені операції з центробанком Білорусі.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. 14 березня постійні представники ЄС затвердили четвертий пакет санкцій проти Росії через війну в Україні. Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ.

ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком. Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.

ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії. Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ. Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні