Категорія
Новини
Дата

Швейцарія розширила санкції ще на 200 росіян та компаній. Санкційний список Швейцарії тепер відповідає списку ЄС

1 хв читання

Швейцарія схвалила санкції проти ще понад 200 фізичних та юридичних осіб «у звʼязку із серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні». Про це йдеться у заяві Федеральної Ради Швейцарії.

Ключові факти

  • Серед осіб, які підпадаають під фінансові санкції, є олігархи та відомі бізнесмени. Активи у Швейцарії, що належать цим особам, мають бути заморожені, заявили у відомстві.
  • Санкційний список Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС.
  • Також Федеральна Рада посилила санкції проти Білорусі. Заходи стосуються, зокрема, товарів і фінансових послуг.
  • Експорт усіх товарів подвійного призначення (цивільного чи військового) до Білорусі тепер заборонений. Крім того, забороняється експорт товарів, які можуть сприяти військово-технічному розвитку Білорусі.
  • Буде розширено заборону на імпорт із Білорусі. Заборони також поширюються на вироби з дерева, гуми, заліза та сталі, цемент. Надання державного фінансування або фінансової допомоги для торгівлі з Білоруссю або інвестування в Білорусь заборонено. Більше не дозволені операції з центробанком Білорусі.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. 14 березня постійні представники ЄС затвердили четвертий пакет санкцій проти Росії через війну в Україні. Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ.

ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком. Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.

ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії. Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ. Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні