Категорія
Новини
Дата

Швейцарський банк Credit Suisse планує звільнити близько 5000 працівників – Reuters

Банк Credit Suisse розглядає можливість скорочення близько 5000 робочих місць в рамках кампанії зі зменшення витрат, пише Reuters із посиланням на джерело.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Масштаби потенційного скорочення робочих місць свідчать про труднощі, що стоять перед Credit Suisse і новим виконавчим директором Ульріхом Кернером, який прагне повернути банку стабільність після низки скандалів, йдеться у матеріалі.
  • У банку відмовилися від коментарів, повторивши, що нададуть оновлену інформацію про огляд своєї стратегії із звітністю за третій квартал.
  • Цюрихський банк відкинув чутки про те, що його можуть купити.
  • За словами джерела, дискусії про скорочення робочих місць продовжуються, і кількість скорочень ще може змінитися. 
  • Швейцарська газета Blick раніше повідомляла, що буде скорочено понад 3000 робочих місць.
  • Credit Suisse вже заявив, що скоротить витрати до 15,5 млрд швейцарських франків ($15,8 млрд) у середньостроковій перспективі порівняно з 16,8 млрд франків у річному обчисленні цього року.
  • Кернер, призначений генеральним директором трохи більше місяця тому, отримав завдання скоротити інвестиційно-банківські послуги та скоротити витрати на суму понад $1 млрд, щоб допомогти банку оговтатися від низки невдач.

Контекст

59-річний Кернер, експерт із реструктуризації, змінив на посаді генерального директора Томаса Готтштейна у серпні після двох років, відзначених величезними збитками, вироком суду у Швейцарії та падінням акцій на 40%.

У період із квітня по червень банк зафіксував збиток у розмірі 1,59 млрд швейцарських франків через зростання судових витрат. 

У червні Credit Suisse був визнаний винним у нездатності запобігти відмиванню грошей болгарською бандою, що займається торгівлею кокаїном, під час першого кримінального процесу у Швейцарії щодо одного з її великих банків. Він оскаржуватиме вирок.

Втім Credit Suisse очікує на поліпшення свого становища, джерело повідомило Reuters, що банк, як і раніше, робить великі ставки на Китай і планує запустити там бізнес наступного року. Зокрема, банк має намір почати пропонувати там послуги з управління капіталом, отримавши повне право власності на місцеве підприємство з цінних паперів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні