Категорія
Новини
Дата

Справа на 62 млн грн. Колишньому заступнику голови Держспецзв’язку обрали запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд 27 листопада відправив під варту ексзаступника голови Держспецзв’язку Віктора Жору з альтернативою застави у 10 млн грн. Про це йдеться у повідомленнях НАБУ і САП

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови Держспецзв’язку Віктора Жору. Його відправили під варту з альтернативою застави у 10 млн грн.
  • Слідство підозрює Жору спільно з іншими особами у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Держспецзв’язку програмного забезпечення для створення системи захищених реєстрів даних.

Контекст 

20 листопада НАБУ та САП повідомили керівникам Держспецзв’язку підозру в заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн грн. ВАКС узяв під варту організатора схеми, яким слідство вважає IT-підприємця Романа Коваля. 

24 листопада колишній голова Держспезв’язку Юрій Щиголь вийшов з під варти під заставу у 25 млн грн.  

Виконання обовʼязків голови Держспецзвʼязку уряд тимчасово поклав на Дмитра Маковського. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні