Фото: Facebook / Андрій Клочко
Категорія
Новини
Дата

Справа про незаконне збагачення. ВАКС обрав запобіжний захід депутату Андрію Клочку у вигляді 12 млн грн застави

Фото: Facebook / Андрій Клочко

У пʼятницю, 10 травня, слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора та застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка, повідомляє САП. Його підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн.

Ключові факти

  • На підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду, не відлучатися за межі міста Києва без дозволу, утримуватися від спілкування зі свідками у справі, здати паспорт для виїзду за кордон.
  • Строк дії обовʼязків, покладених на Клочка – до 10 липня.
  • Застава має бути внесена не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу.

Контекст

У 2021 році журналісти Bihus.Info показали, що матір нардепа Клочка – Наталія – протягом двох років стала власницею одразу двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і Tesla Model X 2016 року. Старт вартісних покупок збігся з потраплянням Клочка до Верховної Ради. 

У відповідь на це нардеп заперечив свою участь у фінансуванні маминого майна. Натомість заявив, що з нерухомістю їй допомогла сестра, яка «є забезпеченою людиною і має медичний бізнес, її чоловік очолює місцеву філію міжнародної компанії». Журналісти з’ясували, що інформація не відповідає дійсності. Офіційних доходів ані в самого Клочка, ані в матері, ані в родини сестри нардепа на купівлю цього майна не вистачало.

2 травня 2024-го НАБУ і САП повідомили Клочку про підозру в незаконному збагаченні. Згідно з повідомленням, щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні