Фото: Facebook / Андрій Клочко
Категорія
Новини
Дата

НАБУ повідомило депутату про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Ймовірно, йдеться про Андрія Клочка

Фото: Facebook / Андрій Клочко

НАБУ і САП повідомили про підозру в незаконному збагаченні чинному народному депутату, повідомляє пресслужба бюро. За даними Центру протидії корупції, йдеться про депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За версією слідства, у 2020–2021 роках депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.
  • Таким чином, різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн.
  • Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, пять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz.
  • Згідно з повідомленням, щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.
НАБУ повідомило депутату про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Ймовірно, йдеться про Андрія Клочка /Фото 1

Інфографіка: НАБУ

Контекст

НАБУ зазначило, що викриття депутата відбулося після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info. У 2021 році журналісти показали, що матір нардепа Клочка – Наталія – протягом двох років стала власницею одразу двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і Tesla Model X 2016 року. Старт вартісних покупок збігся з потраплянням Клочка до Верховної Ради. 

У відповідь на це нардеп заперечив свою участь у фінансуванні маминого майна. Натомість заявив, що з нерухомістю їй допомогла сестра, яка «є забезпеченою людиною і має медичний бізнес, її чоловік очолює місцеву філію міжнародної компанії». Журналісти з’ясували, що інформація не відповідає дійсності. Офіційних доходів ані в самого Клочка, ані в матері, ані в родини сестри нардепа на купівлю цього майна не вистачало. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні