Фото: Facebook / Андрій Клочко
Категорія
Новини
Дата

НАБУ повідомило депутату про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Ймовірно, йдеться про Андрія Клочка

1 хв читання

Фото: Facebook / Андрій Клочко

НАБУ і САП повідомили про підозру в незаконному збагаченні чинному народному депутату, повідомляє пресслужба бюро. За даними Центру протидії корупції, йдеться про депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка.

Ключові факти

  • За версією слідства, у 2020–2021 роках депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.
  • Таким чином, різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн.
  • Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, пять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz.
  • Згідно з повідомленням, щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.
НАБУ повідомило депутату про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Ймовірно, йдеться про Андрія Клочка /Фото 1

Інфографіка: НАБУ

Контекст

НАБУ зазначило, що викриття депутата відбулося після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info. У 2021 році журналісти показали, що матір нардепа Клочка – Наталія – протягом двох років стала власницею одразу двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і Tesla Model X 2016 року. Старт вартісних покупок збігся з потраплянням Клочка до Верховної Ради. 

У відповідь на це нардеп заперечив свою участь у фінансуванні маминого майна. Натомість заявив, що з нерухомістю їй допомогла сестра, яка «є забезпеченою людиною і має медичний бізнес, її чоловік очолює місцеву філію міжнародної компанії». Журналісти з’ясували, що інформація не відповідає дійсності. Офіційних доходів ані в самого Клочка, ані в матері, ані в родини сестри нардепа на купівлю цього майна не вистачало. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні