Категорія
Новини
Дата

США готують додаткові $500 млн на посилення енергетики України

США продовжать посилювати стійкість енергетичної системи України та планують виділити на це ще близько $500 млн. Про це повідомив помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт, пише «Укрінформ».

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сполучені Штати вже надали Україні понад $520 млн допомоги на енергетичний сектор. Ми знаємо, що на підході – ще $500 млн», – сказав представник американської адміністрації.
  • За його словами, ці кошти спрямовані на термінові потреби, серед яких пошук трансформаторів та потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури, яку зруйнували росіяни.
  • Представник Держдепартаменту зазначив, що США працюють з українським урядом над розбудовою децентралізованої енергетичної системи, повністю інтегрованої з Європою – «більш стійкої та набагато більш екологічної».

Контекст

У жовтні прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що США виділили $522 млн на відновлення й захист української енергетики.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно – обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголосили в міністерстві. 

В Міненерго заявили, що розроблені графіки відключення світла будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

За словами Шмигаля, Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими.

Наприкінці жовтня повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини додатково €195 млн на потреби енергокомпаній цієї зими.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні