Категорія
Новини
Дата

Німеччина виділить Україні додатково €195 млн на захист та відновлення енергетичної інфраструктури

Україна отримає від Німеччини додатково €195 млн на потреби енергокомпаній цієї зими. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку ФРН.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очільниця відомства Свенья Шульце на переговорах 25 жовтня в Берліні з віцепрем’єр-міністром України Олександром Кубраковим запевнила, що німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні.
  • Зазначається, що Шульце пообіцяла виділити додатково €195 млн «на енергопостачання та виживання компаній в Україні». Загалом підтримка Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку України з початку війни становить близько €1,2 млрд.
  • Близько половини нових коштів планується спрямувати на захист енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, відновлення пошкодженої війною української енергосистеми та водночас забезпечення використання енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії. Підтримка буде надана компанії «Укренерго».
  • Регіональний фонд енергоефективності Green for Growth Fund також буде поповнено через банк KfW. Це надасть місцевим підприємствам необхідну фінансову підтримку, зокрема в аграрному секторі.

Контекст

Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України на €1,4 млрд, основне завдання якого – створення «захисного щита» для протистояння російським атакам, заявив 24 жовтня федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті в Берліні шостого Німецько-українського економічного форуму.

З початку війни цивільна та військова допомога Україні з боку Німеччини сягнула €24 млрд, повідомив Шольц. Він наголосив, що за цим показником Німеччина є другим після США партнером, який підтримує Україну.

У столиці Німеччини Берліні у вівторок, 24 жовтня, відкрився шостий Німецько-український економічний форум. Захід відбувається під гаслом «Інтегрувати Україну». Понад 500 учасників хочуть отримати інформацію про розвиток економіки в Україні в умовах війни та можливості для співпраці й інвестицій.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно – обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголосили в міністерстві. 

В Міненерго заявили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні