Ентоні Блінкен, державний секретар США. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні $457,5 млн. На що спрямують фінансову допомогу

Ентоні Блінкен, державний секретар США. Фото Getty Images

США нададуть Україні нову фінансову допомогу у розмірі $457,5 млн для підтримки правоохоронних органів та розслідування злочинів російської армії. Про це йдеться у заяві державного секретаря Ентоні Блінкена.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Допомога покликана допомогти українським правоохоронним органам та органам кримінальної юстиції. Частину коштів буде спрямовано на підтримку «зусиль українського уряду щодо документування, розслідування та судового переслідування злочинів, скоєних російськими військовими».
  • З урахуванням нового траншу, американські асигнування на підтримку української поліції, прокуратури прикордонників та інших служб перевищили $645 млн, йдеться у повідомленні.
  • «Надання нами засобів індивідуального захисту, медикаментів та бронетехніки значно скоротило втрати серед українських мирних мешканців та їхніх захисників… Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з українським народом і залишаються відданими підтримці демократичної, незалежної та суверенної України», – цитує Блінкена пресслужба Держдепу США.

Контекст

На початку вересня стало відомо про плани президента США Джо Байдена звернутися до Конгресу із запитом про екстрене фінансування для України у розмірі $11,7 млрд, які спрямують на збройну допомогу та бюджетну підтримку держави.

Байден 21 вересня на загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що США виділили на допомогу України вже понад $25 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні