Категорія
Новини
Дата

США визнали «Лабораторію Касперського» та дві китайські компанії загрозою національній безпеці

Федеральна комісія зі звʼязку США додала російську «Лабораторію Касперського» і китайські China Telecom Corp та China Mobile International USA до списку компаній, які становлять загрозу національній безпеці, свідчить повідомлення на сайті комісії. «Лабораторія Касперського» стала першою компанією в сфері кібербезпеки, яка опинилася у списку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Окрім «Лабораторії Касперського», Федеральна комісія додала у список американські підрозділи китайський компаній China Telecom і China Mobile International.
  • У рішення комісії не згадана агресія Росії проти України.
  • Керівник Федеральної комісії зі звʼязку Брендан Карр заявив, що це рішення допоможе захистити внутрішні мережі країни від загроз з боку державних структур Росії та Китаю, які прагнуть займатися шпигунством та іншим чином завдавати шкоди інтересам Америки, передає Reuters.
  • Однак у російській компанії заперечували, що вони можуть бути інструментом російського уряду. Рішення комісії США вона мотивує «політичними причинами».
  • Китайські компанії також назвали рішення американської комісії «необґрунтованим придушенням».

Контекст

На думку американських чиновників, програмне забезпечення «Касперського» може відкрити американські мережі для шкідливої діяльності з боку Москви. Колишній президент США Дональд Трамп заборонив антивірусний продукт компанії у федеральних установах США у 2017 році.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні